RESIDENCE IN LARISA

Design and construction of a residence in the city of Larisa, Greece

The orthonormal correlations of the prisms, as part of the continuous building system are being transformed. The strict boundary formed between the flower beds and the vacant lots, ruptures, satisfying the need for consolidation of all the open spaces of the building. Functionally and morphologically the building is structured according to the notion of flowing between spaces. The primary flowing axis creates a visual and functional continuity between the entrance and the back space of the plot. Around this axis all the communal operations are articulated and link with other levels. This axis is emphasized by the volume display on the second level and contrasts with the building line and the existing urban fabric. Morphologically the building is perceived as a continuous line which is transformed to a prismatic volume that covers the whole structure. Within this line are enclosed secondary volumes, sometimes closed and sometimes transparent. This alternation between solid volumes and crystal prisms creates the necessary transition from indoors to outdoors. 

PROJECT ARCHITECTS

GIORGOS TSOLAKIS
MARIA ANTHOPOULOU

DESIGN GROUP

ELENI LAGKARI
SOFIA LEPIDA
VASSILIS PAPADOPOULOS
MICHALIS FOUNTOUKLIS

PROJECT STATUS

FINAL DESIGN 2014
CONSTRUCTION 2015