OFFICE BUILDING IN MAROUSI

Design and construction of a sustainable office building in the area of Marousi in Athens, Greece

The ecoVIEW is an upgraded office building consisting of four levels and an underground utility space. The building is designed to ensure seamless operation between the different tiers of office space, either as a single aggregate, or for the multiple co-location of different companies. The upgrade of the existing shell is achieved with shading elements and airy large openings for natural lighting and ventilation. A three-story atrium distributes natural lighting and ventilation at all levels of the building. Furthermore, the green roof and the planting of the surrounding area with Greek hot and dry climate plants contributes to the upgrading of the microclimate of the building.

PROJECT ARCHITECTS

GIORGOS TSOLAKIS
SOFIA LEPIDA

DESIGN GROUP

CHRISTINA KRYSTALLINOU
ALEXANDROS KITRINIARIS
ELENI LAGKARI 
MICHALIS FOUNTOUKLIS

PROJECT STATUS

FINAL DESIGN 2015
CONSTRUCTION 2015