HOUSE IN PALAIO PSYXIKO

Reconstruction of an existing house into three distinct autonomous houses

The project is about the reconstruction of an existing house of 1955, of a total surface of 500sqm in P. Psychiko and its conversion into three independent residences. The aim is to modernize the building and redefine its aesthetic and functional rules. The building in its new version is perceived as a single sculpture which is characterized by the chromatic and the opaque continuity of its different sides. Independent entrances lead to the different residences, ensuring privacy, while at the same time there is an overall treatment of the building that leads to a unified aesthetic result that harmonizes with the natural environment of P. Psychico.

PROJECT ARCHITECTS

MARIA ANTHOPOULOU

DESIGN GROUP

ELENI LAGKARI
MICHALIS FOUNTOUKLIS

COLLABORATORS

PHOTOGRAPHY: MARIANA BISTI

PROJECT STATUS

CONSTRUCTED 2017