ART INSTALLATION IN ATHENS

Art installation in an attrium of an office building in the center of Athens

The configuration of the patio consists of 105 silver wire ropes, which occupy the space of the patio as a beam defining the entrance to the building. The material of the wire reflects natural light by radiating a golden color to the patio and the surrounding areas. In addition to the natural light that passes through the rope grid, additional lighting is placed throughout its height creating a rich visual set that is visible from all floors. On the floor of the patio, we recommend placing a mirrored ramp that makes the entire construction visible and enhances the dynamics of the configuration. The shaping is done all the way up, creating different and alternating visuals to the patio. The mirror on the floor of the patio fills with reflections the space experience creating a feeling of greater vacuum.

PROJECT ARCHITECTS

GIANNA PAPAPAVLOU

DESIGN GROUP

SOFIA LEPIDA
KATERINA PETROCHEILOU

COLLABORATORS

PHOTOGRAPHY: KATERINA PETROCHEILOU

PROJECT STATUS

CONSTRUCTED 2016