OFFICE BUILDING AND PRODUCTION SPACE IN ATHENS

Detail design and construction of an office building and production space of an Aluminium company in the area of Acharnes in Athens, Greece.

The rectangular plot in the industrial area of Athens, but also the specific needs of the production determined the main volume for the new headquarters of the aluminium constructions company. With this as a start and with the aim of redefinition of the strict industrial building typology, the design of the façade and the rest of the functions took shape. Therefore, the office spaces enclose the production with a single gesture that spreads over all the levels designating a unified geometry, both on the exterior and the interior of the building. The spaces of double height and the internal patio create views between all the spaces: from the entrance towards the second level and the sky; from the first level towards the production area. The visual connection expresses the main philosophy of the company, with the transparency that is achieved. On the exterior, between the volumes of the façade, the horizontal shading system defines the transparency of the offices. The building is the expression of the production that takes place on the inside.

PROJECT ARCHITECTS

KATERINA PETROCHEILOU
VASSILIS PAPADOPOULOS

DESIGN GROUP

MICHALIS FOUNTOUKLIS

COLLABORATORS

DAIDALOS: KONSTANTINOS FOUNTOPOULOS & ASSOCIATES G.P.
PHOTOGRAPHER: GEORGE FAKAROS

PROJECT STATUS

DETAIL DESIGN 2017
CONSTRUCTED 2018