HOUSING COMPLEX IN KAVOURI

Reconstruction of two pre-existing buildings into a new housing complex at the area of Kavouri in Attiki, Greece

Our proposal is about the remodeling of two existing housing buildings in the seafront of Athens. A central corridor defines the new plan of the main building, with two apartments per floor facing towards the sea. When the user enters the site he immediately has an overall understanding of the space while he is guided to the internal garden, the pool and the second separate house. The façade is determined by the volumes that by the elimination of the perimetric balcony give a new identity to the building, while also offer the necessary privacy and shading during the summer.

PROJECT ARCHITECTS

SOFIA LEPIDA
KATERINA PETROCHEILOU

DESIGN GROUP

MICHALIS FOUNTOUKLIS

PROJECT STATUS

DETAIL DESIGN 2017
UNDER CONSTRUCTION 2018