OFFICE BUILDING IN MANDRA

Addition by extention on a pre existing building, of a new industrial office space as well as two additional industrial buildings.

This project is about the expansion and the addition to an existing industrial building, creating office spaces, dining areas and warehouses. Besides that, two new separated buildings are constructed hosting industrial and storage operations. The design proposal is based on an elongate shape, as a reference to the existing shell, in order to establish the proper relation between the new and the old. Thus, the idea of an oblong structure that dissolves is generated, creating different space qualities and ensuring that all the areas are benefited by the natural lighting. The new volumes are both emerged and absorbed from the existing building, as we wander on them.
The industrial building with the office spaces, restaurants and warehouses is consisted of a basement, a ground floor and two more levels of metallic construction. The office and dining spaces are located above the ground and the secondary uses are installed in the basement.
The foundation of the construction, as well as its superstructure are made of reinforced concrete. At both of the industrial buildings, along their roofs, metallic cross sections will be placed in order to collect the rainwater and channel it to the outdoor spaces through gutters.
Last but not least, the warehouse building supports the proper function of the industrial complex.

PROJECT ARCHITECTS

VASSILIS PAPADOPOULOS

DESIGN GROUP

KATERINA PETROCHEILOU
MICHALIS FOUNTOUKLIS

PROJECT STATUS

FINAL DESIGN 2015
UNDER CONSTRUCTION 2017