HOTEL IN AGIA AGATHI

Design of a new hotel comprising 4 suites with separate swimming pools in the area of Agia Agathi on the island of Kefalonia

The shape and orientation of the plot determine the basic compositional decisions concerning the design of the complex. The need for panoramic view of Vardiani island defined the geometry of the composition. For that reason, the main axis was placed parallelly to the northeast limit that is adjacent to another property and serves the previous intention. The entrance to the area is at the west side of the plot. The reception building, including the common areas, is located 15 meters further. A rectilinear walkway begins from the northeast side and connects the common areas with the center of the plot and the suites. At the center of the plot, a wild pear tree stands at its natural position. At this point, as part of the natural landscape, the walkway begins to branch directing to the buildings. This way, the buildings and general structure constitute a spatial representation of the tree form.

PROJECT ARCHITECTS

VASSILIS PAPADOPOULOS

DESIGN GROUP

CHRISTINA KRYSTALLINOU
SEMELI MESOLONGITI
MICHALIS FOUNTOUKLIS

PROJECT STATUS

UNDER CONSTRUCTION 2019