OFFICE BUILDING IN METAMORFOSI

Redesign of the façades and the interior of an existing office building in Metamorfosi, Attica

Our proposal is mainly focusing on the aesthetic upgrade of the façades as well as the functional upgrade of the interior of an existing office building in Metamorfosi. New architectural elements are created on the façades, mounted on a metallic frame that doesn’t affect the structural framework of the building. The purpose of creating this new “skin” is to maintain the original structure of the building but at the same time break down the volume in a way that would bring it closer to the human scale, creating comfortable spaces for the user, both at the exterior and the interior. The new façade proposal presents interchanging areas of walls and windows, creating a system that regulates the light and shadow that reaches the interior through the alternation of empty and filled spaces. The rhythmical interchanging of walls and openings on the façade creates a sense of cohesion that allows for the separate volumes of the building to be viewed as a total, while giving a strong identity to the building and making it recognizable.

PROJECT ARCHITECTS

VASSILIS PAPADOPOULOS

DESIGN GROUP

PENNY PAPAEFTHYMIOU
KATERINA PETROCHEILOU
ANGELOS PALASKAS
STAMOS ECONOMOU
MICHALIS FOUNTOUKLIS

COLLABORATORS

ATHANASIOS KONTIZAS
DEKTIS CONSULTANT ENGINEERS S.A.
DCARBON

PROJECT STATUS

DETAIL DESIGN 2020
UNDER CONSTRUCTION 2020