OFFICE BUILDING IN PALLINI

Redevelopment of an existing office building near Attiki Odos

The objective of the project was the redevelopment of an existing office building with a total surface of 3,837.88 sq.m.
The building is on a prominent location and is easily noticed from major transit points nearby, such as points of movement to and from the suburban railway station and the subway and it is also visible from the drivers passing through Attiki Odos.
The redesign of the façade and the interior of an abandoned 42-year-old building aims to contribute to the upgrade of the landscape of Attica and also provide a contemporary office space with a supralocal identity.
The upgrade of the building is realized through the redesign of its façades, the creation of new flow paths that follow the fire protection rules and interior configurations that respond to the demands of an open work space. The design of the external environment is renewed with a new imposing entrance and a cour anglaise that surrounds the building and allows natural lighting and ventilation to the interior.
As a prominent object that is noticeable from Attiki Odos, the building is treated as an especially dynamic volume. The prismatic architectural elements of the façade are interchanged with the openings, creating a contrast that is characteristic of a sculptural object. Mounted on the volume are led lighting tapes alternated with thin metallic louvers in order to enhance the dynamic identity of the building.

PROJECT ARCHITECTS

GIANNA PAPAPAVLOU

DESIGN GROUP

ROVERTOS VAROTSOS
GIANNIS PAPADOPOULOS
IOANNA PAPAMATTHEOU
DESPINA PAPADOPOULOU
IOANNA GKRITZANI

COLLABORATORS

CHRISTOFOROS KOLYVAS
INSTAllations CONSULTING ENGINEERS

PROJECT STATUS

UNDER CONSTRUCTION 2020