OFFICES IN PANEPISTIMIOU STREET

"Scutoid" | Redevelopment of a 330 sq.m. office space in Panepistimiou Street in the center of Athens

Our proposal for the redevelopment of the interior of a 330 sq.m. office is based on a set of lines-boundaries that organize the space according to function. Auxiliary closed spaces, private offices and meeting rooms are positioned on each side of the entrance area, creating the intermediate framework within a double frontage, open space with a view towards Panepistimiou Street. In this context, the reception area is developed, along with an open-plan office space.
The perpendicular framework of the office is imprinted on the ceiling through a lighting system that follows the geometry and the lines that define the space. This way, there are optical escapes throughout that enhance the visibility aspect within the open area. Equipment pieces and storage spaces are integrated into the design as elements that contribute to leading the light and the eye.
The design concept stems from the necessity of an office space that responds to the needs of contemporary companies and contemporary people. The generation through the design of multiple views, optical escapes and fluidity allows a flow of events in which a person is emerging as an individual but also as part of a dynamic system.

PROJECT ARCHITECTS

GIANNA PAPAPAVLOU

DESIGN GROUP

DESPINA PAPADOPOULOU

COLLABORATORS

INTRAKAT CONSTRUCTIONS S.A.
DEKKO INTERIORS | Office Furniture

PROJECT STATUS

CONSTRUCTED 2020