RESIDENCE IN NEA ERYTHRAIA

Design of a new residence with a pool within a green area in Nea Erythraia in Attica

The main idea derives from the need for integration and coexistence of the building in a particular area surrounded by tall trees.
The main synthetic tool is the creation of a two-volume system which follows in height the scale of the existing trees and at the same time allows the creation of visual escapes and connections of outdoor areas.
Recessed areas and protrusions can be found in each part of the building as to pinpoint the entrance, semi-open spaces and the bedrooms respectively.

PROJECT ARCHITECTS

ANGELOS PALASKAS

DESIGN GROUP

IOANNA PAPAMATTHEOU
ARIADNE ANDROULAKI
MICHALIS FOUNTOUKLIS

COLLABORATORS

CHRISTOS FRAGKOS
CHRISTOS ZOBOLAS

PROJECT STATUS

CONCEPT DESIGN 2020
FINAL DESIGN 2021