RESIDENCE IN KIFISSIA

House addition and redevelopment of an existing residence in the area of Kifissia

The juxtaposition of minimal, rigid volumes aligned to the main entrance street is the concept of this housing project. The volumes compose a three-zone structure that serves as a "filter" between the city and the private interior and exterior spaces of the house. In the existing part of the house (built in two phases: in 1949 and 1975), two one-story volumes are added, hosting the family bedrooms.
Linear windows are designed towards the street while significantly larger ones, maximize the view towards the extended Μediterranean garden, where the family gathers. The building materials and colors are natural and earthy, enhancing the integration of the building units in the landscape.

PROJECT ARCHITECTS

BETINA PAVLI
VASSILIS PAPADOPOULOS

DESIGN GROUP

MARIA ANTHOPOULOU
CHRISTINA KRYSTALLINOU
IOANNA PAPAMATTHEOU
STAMOS ECONOMOU
SEMELI MESOLONGITI
MICHALIS FOUNTOUKLIS

COLLABORATORS

P-I ZANNIS & ASSOCIATES S.A.
- MICHAEL ZANNIS
NICOS KYPRIANOU

PROJECT STATUS

FINAL DESIGN 2019
CONSTRUCTED 2020