Thursday, 26 April 2018 17:08

OFFICES OF A SHIPPING COMPANY IN PIRAEUS

By removing the previous state of compartmentalization of the space, we create a new spatial experience for the user, charged with dynamic elements of exploration and discovery. The movement between public and private workplaces is reinterpreted under modern conditions of accessibility and intimacy. The sense of filtration is achieved through the distribution of visual stimuli. When the user enters the reception, the overall sense of space is gradually developed through the curved limit that acts as a filter. The dynamics of continuous exploration are also found in the alternation of materials that run through the whole space. Unification and separation elements alter the space by customizing the function according to the user's needs. In this way, it is even more encouraging to treat the workplace in terms of personalization in the modern era of volatility.
Published in PROJECTS
Thursday, 26 April 2018 16:47

OFFICE BUILDING IN PEYKI

The proposal for the Janssen-Cilag offices consists of two parts. On the one hand, the facades of the building are upgraded aesthetically with new colors and lighting that reflects the modern character of the company. On the other hand, it focuses on activating the surrounding space. A walk is created that moves around the building and invites its visitors to experience the space as much as possible. The walk incorporates different elements on both sides that enrich the experience of space through the element of surprise: staging points, soil configurations, water surfaces. The design curves reinforce this idea and serve the need for the course to move around the pre-existing planting of space.
Published in PROJECTS
Thursday, 26 April 2018 16:37

ART INSTALLATION IN ATHENS

The configuration of the patio consists of 105 silver wire ropes, which occupy the space of the patio as a beam defining the entrance to the building. The material of the wire reflects natural light by radiating a golden color to the patio and the surrounding areas. In addition to the natural light that passes through the rope grid, additional lighting is placed throughout its height creating a rich visual set that is visible from all floors. On the floor of the patio, we recommend placing a mirrored ramp that makes the entire construction visible and enhances the dynamics of the configuration. The shaping is done all the way up, creating different and alternating visuals to the patio. The mirror on the floor of the patio fills with reflections the space experience creating a feeling of greater vacuum.
Published in PROJECTS