ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ

Σχεδιασμός νέου ξενοδοχείου αποτελούμενου από 4 σουίτες με πισίνα στην Αγία Αγάθη Κεφαλονιάς

Το σχήμα του οικοπέδου και ο προσανατολισμός του καθορίζουν τις βασικές συνθετικές αποφάσεις για το συγκρότημα. Η ανάγκη για πανοραμική θέα προς τους νήσους Βαρδιάνους όρισαν τη γεωμετρία της σύνθεσης. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε o βασικός άξονας αναφοράς να τοποθετηθεί παράλληλα με το βορειανατολικό όριο του οικοπέδου το οποίο συνορεύει με γειτονική ιδιοκτησία και εξυπηρετεί πλήρως τις παραπάνω προθέσεις προσανατολισμού και θέας.
Η είσοδος στην περιοχή μελέτης πραγματοποιείται από τη δυτική γωνία του οικοπέδου. Σε απόσταση 15 μέτρων από το σημείο της εισόδου τοποθετείται το κτίριο υποδοχής και κοινόχρηστων λειτουργιών. Από τη βορειοανατολική πλευρά του ξεκινάει η πορεία προς τα κτίρια των δωματίων η οποία πραγματοποιείται μέσω ενός ευθύγραμμου πεζόδρομου στο κέντρο του οικοπέδου και συνδέει το κτίριο των κοινοχρήστων με το κέντρο του οικοπέδου όπου βρίσκεται στη φυσική της θέση μία αγριοαχλαδιά. Σε αυτό το σημείο ο πεζόδρομος ως «κομμάτι» του φυσικού τοπίου «διακλαδώνεται» δίνοντας κατευθύνσεις προς τα κτίρια, αποτελώντας παράλληλα μία χωρική μεταφορά της δομής του δέντρου στην οργάνωση του ευρύτερου χώρου και στα κτίρια.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΥ
ΣΕΜΕΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2019