KATOIKIA ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Αναδιαμόρφωση και προσθήκη σε υφιστάμενη κατοικία στην περιοχή της Κηφισιάς

Η γραμμική, παράλληλη με το δρόμο παράθεση καθαρών, γεωμετρικών όγκων προσφέρει στους χώρους διημέρευσης της κατοικίας ένα φίλτρο ιδιωτικότητας. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ένα όριο ανάμεσα στο δημόσιο χώρο και τον εκτεταμένο κήπο, που αναπτύσσεται στο δυτικό, δεντρόφυτο τμήμα του οικοπέδου.
Το έργο αφορά στην προσθήκη δύο ισογείων όγκων σε υπάρχουσα διώροφη κατοικία που κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, το 1949 και το 1975. Το υφιστάμενο τμήμα της κατοικίας αναδιαμορφώνεται εσωτερικά και εξωτερικά για να φιλοξενήσει τους κοινόχρηστους χώρους και τον ξενώνα, ενώ στην προσθήκη χωροθετούνται τα υπνοδωμάτια.
Υψίκορμα, λεπτά ανοίγματα στην ανατολική όψη επιτρέπουν την οπτική επαφή με το δρόμο και την πρασιά ενώ μεγάλα υαλοστάσια και ανοίγματα ενώνουν την κατοικία με το μεσογειακό κήπο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αδρά και φυσικά, ενώ έχουν επιλεχθεί χρώματα σε γήινες αποχρώσεις, έτσι ώστε η κατοικία να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον της.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΜΠΕΤΙΝΑ ΠΑΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΣΤΑΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΣΕΜΕΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Π-Ι ΖΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ.
- ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 2019
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2020