ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ανακατασκευή και προσθήκη σε υφιστάμενο κτίριο γραφείων στην περιοχή της Κηφισιάς

Η πρόταση αφορά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθµιση υφιστάµενου κτιρίου γραφείων στη Νέα Κηφισιά. Για να καλυφθούν οι νέες λειτουργικές ανάγκες του προγράµµατος πραγµατοποιούνται παράλληλα προσθήκες νέων κλειστών χώρων. Οι νέοι χώροι τοποθετούνται είτε ως νέες προεκτάσεις στα υφιστάµενα επίπεδα, είτε ως προσθήκες καθ’ ύψος. Η τοποθέτηση της νέας κτιριακής µάζας «αθροίζεται» και αποτελεί µέρος της υφιστάµενης αρχιτεκτονικής σύνθεσης των όγκων, µε στόχο την ολοκλήρωση της υπάρχουσας δοµής του κτιρίου αλλά ταυτοχρόνως και τη δηµιουργία µίας νέας τυπολογίας κατά την οποία κάθε όροφος θα είναι διακριτός και ανεξάρτητος, θα «οπισθοχωρεί» ή θα «προβάλλει». Έτσι θα δηµιουργούνται νέοι κλειστοί ή υπαίθριοι χώροι, µε κορύφωση την σύνδεση του υπαίθριου χώρου στον Β' όροφο και τον φυτεµένο χώρου του Γ' ορόφου και του δώµατος, που αποτελεί και το ψηλότερο σηµείο του κτιρίου µε ανεµπόδιστη θέα προς την Πάρνηθα.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΤΑΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΕΚΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.
DCARBON

ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ 2020